Lawyer as a Service : jouw ‘juridische afdeling’ bij Spectrum Legal

Lawyer as a service is een innovatief aanbod van juridische diensten, waarbij jij als ondernemer toegang krijgt tot een toegewijd legal team dat vertrouwd is met jouw onderneming, zodat jij juridische gemoedsrust geniet.


De dienst is vergelijkbaar met een abonnement, waarbij jij vooraf een vast maandelijks bedrag betaalt en gedurende een periode van 6 of 12 maanden bepaalde juridische diensten ontvangt.


Op die manier wordt juridische dienstverlening voor jouw onderneming een transparante en betaalbare investering met garantie op kwaliteit.


Wij treden op als jouw juridisch business partner, de vertrouweling van de onderneming, de 'consigliere'.


Wij werken proactief in plaats van reactief, vanuit een kennis van jouw business.


Wij zorgen voor praktische adviezen, waardoor jij jou op jouw business kan focussen.


Spectrum Legal is reeds jaren de betrouwbare partner van kleine, grote tot internationale ondernemingen en weet welke juridische bijstand binnen een bedrijfsproces meerwaarde heeft.


Ons team bestaat uit juristen met uitgebreide in-house ervaring in vele verschillende sectoren, zodat wij de juiste vaste contactpersoon voor jouw onderneming kunnen naar voor schuiven.

Voor wie:


Lawyer as a service is ontworpen voor die ondernemingen,

 1. zonder een eigen juridische afdeling,
 2. of met 1 jurist aan boord, die nood heeft aan een klankbord en een ervaren juridisch business partner,
 3. en die toch regelmatig met juridische vragen of problemen geconfronteerd worden.


Voor die ondernemingen die misschien net niet groot genoeg zijn om een bedrijfsjurist op de payroll aan te werven of om een juridische afdeling uit te bouwen, maar wel groeiende zijn of te groot zijn om hun zaken niet juridisch op orde te hebben.

Wat we doen:


Lawyer as a service geeft jouw onderneming toegang tot jouw eigen bedrijfsjurist of in-house counsel, zonder dat deze op jouw payroll komt te staan.

Wij investeren tijd in het begrijpen van jouw onderneming, zodat wij duidelijk, eerlijk en praktisch advies geven gedurende de gehele samenwerking. Wij geloven dat pragmatisch advies en vereenvoudiging van complexe zaken het meest effectief zijn en waarde creëren voor jouw onderneming.

Wij focussen op het aanleren van een ‘legal’ denkpatroon, van het juridisch screenen en op punt zetten van jouw onderneming en het zo voorkomen van geschillen.

Op die manier ervaar je juridische gemoedsrust en kan je focussen op jouw business.

Juridisch screenen: check of alle nodige juridische documenten en overeenkomsten aanwezig zijn en of deze volledig zijn; of de bedrijfsprocessen juridisch correct verlopen of risico’s inhouden.

Welke documenten? O.a.

 • Corporate:
  • Statuten vennootschap
  • Aandeelhoudersovereenkomsten
  • Volmachten
  • UBO aangifte
 • Commercieel:
  • Algemene voorwaarden
  • Verkoopcontracten
  • Aankoopcontracten
  • Verkoop- en marketingcampagnes
 • HR:
  • Arbeidsovereenkomst
  • Arbeidsreglement
 • Privacy:
  • Verwerkersovereenkomsten
  • Verwerkingsregister
  • Privacy disclaimers
  • Cookie policy

Wij bespreken op maandelijkse basis jouw onderneming en de bestaande bedrijfsprocessen, zodat wij elkaar goed leren kennen en jouw specifieke noden perfect aanvoelen. Wij wijzen je op risico’s en mogelijkheden tot verbetering. Wij informeren je omtrent de voor jouw onderneming relevante, nieuwe wetgeving en leggen je de legal basics uit waarop je moet letten in het contact met de klanten, de leveranciers, de concurrenten,… zodat bij jou tijdig de nodige alarmbellen afgaan wanneer het dreigt mis te gaan.

Wij leren je tevens hoe je moet omgaan met conflicten, wanbetalers of schadegevallen en bezorgen jou daartoe de nodige templates.

Vanuit een kennis van jouw onderneming, schrijven wij praktische, werkbare contracten en algemene voorwaarden en staan wij paraat om jou te adviseren.

Neem met ons contact op, zodat wij kunnen kennismaken en luisteren naar jouw specifieke juridische vragen en uitdagingen.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou dit traject te starten en wij garanderen dat jouw onderneming na 6 of 12 maanden juridisch op een hoger niveau zal staan.

Formule :
 1. Vaste contactpersoon – jouw ‘consigliere’ bij Spectrum Legal
 2. Een legal screening van jouw onderneming
 3. Vervolgens een maandelijks overleg op jouw onderneming (3 uur) waarbij we werken rond een juridisch thema, een project of aan een juridisch document
 4. Een wekelijks telefonisch contact (max 1 uur) om de vinger aan de pols te houden
 5. Incasso: 6 ingebrekellingen per 6 maanden of 12 ingebrekestellingen per jaar
 6. Een korting van 15% op het gebruikelijk uurtarief voor opdrachten buiten dit traject

Prijs:


Lawyer as a Service heeft een vaste prijs:

 • Traject van 6 maanden: 420 EUR / maand*
 • Traject van 12 maanden: 350 EUR / maand*

Als er extra opdrachten zijn die buiten de in Lawyer as a Service inbegrepen diensten vallen, worden deze afzonderlijk gefactureerd op basis van een overeengekomen uurtarief, onder aftrek van 15% korting.

(*) Prijzen zijn telkens exclusief BTW en eventuele verplaatsingskosten. Elk traject wordt bij start volledig aangerekend en zal niet verrekend worden bij vroegtijdige beëindiging door de cliënt.